'Na Reijnders wil Milan meer Nederlanders: Italianen kijken rond bij Sturm Graz'

'Na Reijnders wil Milan meer Nederlanders: Italianen kijken rond bij Sturm Graz'

09-07-2023 14:37 Laatste update: 15:01
40

Emmanuel Emegha mag na één seizoen bij het Oostenrijkse Sturm Graz hopen op een droomtransfer. Volgens Italiaanse media is de Nederlandse spits namelijk in beeld bij AC Milan.

Het is bekend dat AC Milan zich na de verkoop van Sandro Tonali flink roert op de transfermarkt. Tijjani Reijnders is één van de spelers die de Italianen moet gaan versterken, nu valt de naam van Emegha dus ook. Met tien goals en vijf assists in dertig wedstrijden heeft hij een prima debuutseizoen achter de rug bij Sturm Graz. De jeugdinternational liet ook een goede indruk achter in de Europa League.

Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport, verwachten dat het opleidingsproduct van Sparta Rotterdam tussen de tien en vijftien miljoen euro moet gaan kosten. Een jaar geleden pikte Sturm Graz de twintigjarige aanvalsleider nog voor anderhalf miljoen euro op bij Royal Antwerp. In een half jaar tijd wist Emegha namelijk niet te overtuigen in België, nadat Sparta hem voor twee miljoen wist te verkopen.

Emegha werd vorige maand niet geselecteerd voor het EK onder 21 bij Jong Oranje, maar toenmalig bondscoach Erwin van de Looi liet al weten dat de geboren Hagenaar aan de weg timmert. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!