Update: Galatasaray neemt Icardi na sterke huurperiode definitief over

Update: Galatasaray neemt Icardi na sterke huurperiode definitief over

09-07-2023 22:32 Laatste update: 28-07-2023 17:26
37

Mauro Icardi valt ook de komende seizoenen bij Galatasaray te bewonderen. De Turkse kampioen gaat de dertigjarige spits definitief overnemen van Paris Saint-Germain, meldt Fabrizio Romano.

Beide clubs hebben een akkoord bereikt over een transfersom van tien miljoen euro. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond tekent Icardi een contract tot medio 2026 in Istanbul. De Argentijn blijft daarmee behouden voor Galatasaray, dat hem het afgelopen seizoen al huurde van PSG. Met 22 treffers en 7 assists in 24 Süper Lig-wedstrijden had hij een groot aandeel in de landstitel. 

Met Icardi hoopt Galatasaray zich deze zomer te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de tweede voorronde vormt het Litouwse Zalgiris Vilnius of het Noord-Macedonische FC Struga de eerste horde. Om het miljardenbal te bereiken moet ook Angeliño overkomen van RB Leipzig. Andere bekende namen in de selectie zijn onder meer Nicolò Zaniolo, Dries Mertens, Victor Nelsson en Fredrik Midtsjö.

Icardi kwam op jonge leeftijd bij FC Barcelona terecht, maar een doorbraak bleef uit. Via Sampdoria ging hij naar Internazionale, waar hij in zes seizoenen de nodige indruk maakte. PSG nam hem in 2020 voor 50 miljoen euro over, nadat hij al een jaar was gehuurd. In Parijs werd hij echter geen groot succes.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Update: Galatasaray heeft de definitieve overname van Mauro Icardo bevestigd. De Turkse club laat in een ludiek filmpje zien dat de Argentijn op vaste basis voor de club gaat spelen, met een bijrol voor transferexpert Fabrizio Romano.