'De interesse van Feyenoord was bijzonder, AZ beste voor mijn ontwikkeling'

'De interesse van Feyenoord was bijzonder, AZ beste voor mijn ontwikkeling'

11-07-2023 11:04 Laatste update: 14:51
41

Sam Beukema hoopt dat zijn vriend en AZ-middenvelder Tijjani Reijnders net als hij naar Italië trekt. Reijnders staat in de belangstelling van AC Milan, de eerste tegenstander van Bologna in het nieuwe Serie A-seizoen.

Beukema tekende onlangs een meerjarig contract bij Bologna. Een leegloop dreigt bij AZ, want ook Reijnders en Milos Kerkez genieten interesse uit de Serie A. "Max Huiberts kennende zal hij niet heel veel spelers laten gaan", laat Beukema optekenen door Voetbal International. "Het is dubbel. Ik gun mijn oude ploeggenoten de stappen die ze wensen en ik gun AZ een zo sterk mogelijke selectie."

Milan maakt serieus werk van de komst van Reijnders. Op 21 augustus opent Bologna het seizoen uitgerekend tegen I Rossoneri. "Het zou echt fantastisch zijn als ik mijn eerste competitiewedstrijd tegen Tijjani ga spelen. Als dat allemaal rondkomt, dan heeft het zo moeten zijn."

Beukema kon vanaf Go Ahead Eagles voor een heel andere route kiezen. Twee jaar geleden waren Bologna en Feyenoord concreet voor de verdediger. "Ik vond het geweldig dat een club uit de Serie A me wilde halen", zegt hij. "En ook de concrete interesse van Feyenoord was bijzonder. Maar voor het buitenland vond ik het nog te vroeg en in Nederland vond ik AZ de beste keuze voor mijn ontwikkeling. Daar heb ik geen moment spijt van gehad."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!