Feyenoord blijft in derde oefenwedstrijd steken op gelijkspel tegen Union

Feyenoord blijft in derde oefenwedstrijd steken op gelijkspel tegen Union

15-07-2023 15:53
105

Feyenoord heeft gelijkgespeeld tegen Union Sint-Gillis. De ploeg van Arne Slot kwam niet tot scoren in zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding: 0-0.

Feyenoord won al van PEC Zwolle (3-1) en Club Brugge (2-0) en speelde zaterdag alweer zijn derde duel deze zomer. Dat deed het voor het eerst in het nieuwe, blauwe uittenue. Arne Slot koos onder meer voor een middenveld bestaande uit Thomas van den Belt, Ramiz Zerrouki en Quinten Timber. Voorin verschenen Javairo Dilrosun, Danilo en Paixão aan de aftrap.

In de eerste helft waren kansen schaars. Feyenoord had moeite om door de stugge Belgische defensie heen te spelen. Beide teams deelden slechts wat speldenprikjes uit. Na de pauze verscheen de Nederlandse kampioen met elf nieuwe spelers binnen de lijnen. Het spel werd iets slordiger, maar in het laatste kwartier was Minteh plots gevaarlijk. Hij verraste Union met zijn snelheid, pakte een terugspeelbal af, maar vond de keeper op zijn weg.

Niet veel later was Feyenoord nogmaals dicht bij de openingstreffer. Hartman zette Wieffer vrij in het strafschopgebied, waarna de Oranje-international de bal net niet bij Minteh kreeg. Zodoende waren de Rotterdammers nog wel dreigend en liet onder meer talent Leo Sauer zich in positieve zin zien, maar moest de ploeg van Slot wel genoegen nemen met een remise.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, Lopez; Zerrouki, Timber, Van den Belt; Dilrosun, Danilo, Paixao

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Pedersen, Milambo, Hendriks, Hartman; Wieffer, Zechiël, Bullaude; Jahanbakhsh, Minteh, Sauer