Vitesse doet zaken met Brighton: 'Blij dat hij ons weer komt versterken'

Vitesse doet zaken met Brighton: 'Blij dat hij ons weer komt versterken'

18-07-2023 10:08 Laatste update: 10:16
37

Vitesse houdt Kacper Kozlowski in Arnhem. De negentienjarige middenvelder uit Polen wordt nog een seizoen gehuurd van .

Kozlowski speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Vitesse en dat smaakt naar meer. In dertig wedstrijden was hij goed voor drie goals en vijf assists. "Het eerste seizoen van Kacper is dusdanig goed bevallen dat wij hem graag nog een jaar aan boord wilden houden", verklaart technisch directeur Benjamin Schmedes, die Mathijs Tielemans en Amine Boutrah deze zomer al naar Vitesse haalde.

"Omdat Kacper er precies hetzelfde in stond en Brighton onze club als een goede omgeving voor zijn ontwikkeling beschouwt, hebben we zijn terugkeer in een relatief vroeg stadium kunnen afronden. (...) De kwaliteiten van Kacper zijn bekend; hij is technisch begaafd, zeer balvaardig en ook nog op meerdere posities inzetbaar. We zijn blij dat hij ons weer is komen versterken."

Kozlowski, de jongste speler in de geschiedenis van het EK, kijkt uit naar nog een jaar Vitesse. "Ik voel me hier thuis, dankzij mijn ploeggenoten, de staf en de andere collega's", zegt de Pool. "En het belangrijkste: ik heb gemerkt dat ik mezelf hier uitstekend kan ontwikkelen. Ik hoop komend seizoen weer mooie stappen te zetten; op persoonlijk vlak, maar ook met het team."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!