'AZ wil nieuwe verdediger aantrekken door blessures en uitgaande transfers'

'AZ wil nieuwe verdediger aantrekken door blessures en uitgaande transfers'

18-07-2023 12:56
65

AZ wil zich deze zomer versterken met een centrale verdediger, meldt het Noordhollands Dagblad. De Alkmaarders zagen met Sam Beukema en Zinho Vanheusden twee mandekkers vertrekken en kampen bovendien met personele problemen.

Trainer Pascal Jansen heeft momenteel vier kandidaten centraal achterin: Pantelis Hatzidiakos, Wouter Goes, Bruno Martins Indi en Maxim Dekker. Die laatste twee zijn alleen nog niet beschikbaar, omdat ze nog herstellen van een blessure. Martins Indi staat al sinds september aan de kant, nadat hij een pees in zijn bovenbeen afscheurde. AZ hoopt dat hij in augustus kan aansluiten bij de groepstraining. 

Ook de negentienjarige Dekker, die in het voorjaar geblesseerd raakte, is nog niet topfit. "Maxim traint inmiddels wel weer goed, maar is er toch al een tijdje uit en is bovendien nog een relatief jonge speler in onze selectie. Dus daar kun je ook niet van zeggen 'die gaat het allemaal wel even doen' als je vijftig wedstrijden in een seizoen speelt", zegt Jansen in het NHD

Afgelopen zaterdag tegen Lech Poznan (4-0) stonden Hatzidiakos en Riechedly Bazoer in het hart van de defensie. Na een uur werden ze afgelost door Goes en Peer Koopmeiners, maar tot overmaat van ramp viel die eerste een kwartier later weer uit. De schade lijkt wel mee te vallen.

AZ kreeg naar verluidt zo'n zeven miljoen euro voor Beukema. Vooral Milos Kerkez en Tijjani Reijnders gaan de clubkas spekken met hun aanstaande transfers naar respectievelijk Bournemouth en AC Milan: zij leveren beide een kleine twintig miljoen euro op.