AZ sluit dag na contractverlenging huurdeal met PEC: 'Wil spelen in de Eredivisie'

AZ sluit dag na contractverlenging huurdeal met PEC: 'Wil spelen in de Eredivisie'

18-07-2023 16:17
42

PEC Zwolle heeft een huurdeal gesloten met AZ. Middenvelder Zico Buurmeester gaat komend seizoen in het shirt van de promovendus spelen. Dat maken de clubs dinsdagmiddag bekend.

Na de transfer van Thomas van den Belt naar Feyenoord zocht PEC lange tijd naar een nieuwe middenvelder. Met Buurmeester hebben De Blauwvingers die nu gevonden. Maandag verlengde het 21-jarige talent zijn contract nog in Alkmaar. Het lijkt er niet op dat PEC een optie tot koop heeft bedongen op Buurmeester, die negen duels in AZ 1 op zijn naam heeft staan.

"Minuten maken in de Eredivisie is wat ik wil", zegt Buurmeester in gesprek met de kanalen van PEC. "PEC Zwolle dient als ideale tussenstap voor mij op dit moment. Ik heb goede verhalen gehoord over de club en de manier van spelen. Bovendien heb ik dat vorig seizoen ook zelf ervaren toen ik tegen Zwolle speelde. Ik ben fit en klaar om er gelijk te staan. Daarom kijk ik enorm uit naar het komende jaar."

Directeur Marcel Boudesteyn komt ook aan het woord over de huurdeal. "Zico is een centrale middenvelder die goed in onze plannen past. Het is voor ons prachtig dat we hem een seizoen lang kunnen huren van AZ, aangezien hij heeft laten zien klaar te zijn voor een volgende stap. Zico is dan ook een welkome versterking en kan komend jaar bij ons zichzelf verder ontwikkelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!