PEC verwelkomt oude bekende als zevende aanwinst richting nieuwe seizoen

PEC verwelkomt oude bekende als zevende aanwinst richting nieuwe seizoen

21-07-2023 13:00 Laatste update: 13:57
18

PEC Zwolle heeft de komst van Younes Namli bevestigd. De aanvallende middenvelder liep het afgelopen seizoen uit zijn contract bij Sparta Rotterdam en keert na vier jaar terug bij de Blauwvingers.

PEC laat via de officiële kanalen weten dat Namli de volgende aanwinst is. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen achttien keer in actie in de Eredivisie. Sparta besloot het contract van de speler niet te verlengen, waardoor zijn terugkeer naar PEC nu een feit is. De Deens-Marokkaanse speler was in het verleden actief voor sc Heerenveen, PEC en Sparta in de Eredivisie. In 2019 verliet de speler PEC voor een recordbedrag voor het Russische FK Krasnodar. 

Namli kan niet wachten om weer aan de slag te gaan op het oude nest. "Het voelde direct vertrouwd toen ik het stadion van PEC Zwolle binnenstapte. Ik kwam weer bekenden tegen, maar tegelijkertijd zag ik ook dat de club in de voorbije jaren niet stil heeft gestaan en geprofessionaliseerd is", laat Namli weten op de clubsite.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is blij de Deen weer te mogen verwelkomen. "We zijn ontzettend blij dat Younes voor PEC Zwolle heeft gekozen. Younes had namelijk ook de optie om elders in het buitenland te gaan voetballen, maar zijn clubliefde voor PEC Zwolle gaf denk ik de doorslag. Naast zijn aanvallende kwaliteiten brengt Younes ook veel ervaring met zich mee die we goed kunnen gebruiken."

Namli is de zevende aanwinst van de promovendus in aanloop naar het nieuwe seizoen. Eerder kwamen Odysseus Velanas, Kenneth Vermeer en Anouar El Azzouzi al transfervrij over. Ferdi Druijff, Lennart Czyborra en Zico Buurmeester worden gehuurd.