Martens draagt 'nieuw' shirt: 'Dat hoort er bij hè, als getrouwde vrouw'

Martens draagt 'nieuw' shirt: 'Dat hoort er bij hè, als getrouwde vrouw'

24-07-2023 11:53
37

Lieke Martens droeg een 'nieuw' shirt tijdens de eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland tegen Portugal (1-0 winst). Niet alleen haar meisjesnaam prijkte boven haar rugnummer elf, ook de naam van het echtgenoot Benjamin van Leer schitterde erboven. 

Sinds zondag staat er dus Martens-Van Leer op het oranje-shirt. Ik dacht: waarom niet? Leuk. Ik ben tenslotte getrouwd. Ik wil wel gewoon mijn eigen naam houden, maar ben ook supertrots om nu Van Leer te heten", aldus de aanvalster in gesprek met De Telegraaf.

Vorige maand stapte Martens in het huwelijksbootje met Van Leer, die zijn carrière als doelman beëindigde. "Je mag rustig 'Martens' blijven schrijven, hoor. Ik heet nu officieel Martens-Van Leer en heb er dus voor gekozen om onder deze naam te spelen. Maar ik ben en blijf gewoon Lieke Martens."

Martens wordt gesteund door haar man op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. "Toen Benjamin zelf nog voetbalde, kon hij er nooit bij zijn. Maar ik vind het fijn als hij een beetje in de buurt is. Dat hoort er bij hè, als getrouwde vrouw."

Van Leer stond in het verleden onder de lat bij Jong PSV, Roda JC, Jong Ajax, NAC Breda en Sparta Rotterdam.