'Italiaanse club toont serieuze interesse en wil bod uitbrengen op Mbuyamba'

'Italiaanse club toont serieuze interesse en wil bod uitbrengen op Mbuyamba'

24 juli - 18:18 Laatste update: 21:32
62

Xavier Mbuyamba heeft zich volgens Fabrizio Romano in de kijker gespeeld bij Sampdoria. De Italiaanse club is bereid om een bod uit te brengen op de verdediger van FC Volendam.

Sampdoria zou 1,5 miljoen euro over hebben voor de verdediger van de club uit Volendam. Mbuyamba zelf ziet een overstap naar Italië wel zitten, zo laat de Italiaanse transfergoeroe weten.

Afgelopen seizoen maakte Mbuyamba indruk in de Eredivisie, waardoor hij in verband werd gebracht met Ajax, Feyenoord én PSV. Alle drie de Nederlandse topclubs lijken echter niet door te pakken. Ook was Celtic nadrukkelijk in de race. Nu bestaat de kans dat Sampdoria de verdediger binnen gaat hengelen.

FC Volendam nam de Limburger in de zomer van 2022 over van Chelsea. Daar speelde hij in de jeugdopleiding. Eerder kwam de verdediger uit voor verschillende jeugdelftallen bij MVV én FC Barcelona. In Volendam heeft Mbuyamba nog een contract tot medio 2025.

Sampdoria degradeerde het afgelopen seizoen uit de Serie A en speelt komend seizoen in de Serie B. Andrea Pirlo staat er aan het roer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!