'Ik wil Amerika nu wel een keer verslaan, daar ga ik niet over liegen'

'Ik wil Amerika nu wel een keer verslaan, daar ga ik niet over liegen'

25-07-2023 21:31
25

Daniëlle van de Donk denkt dat de Oranje Leeuwinnen nu eindelijk gaan winnen van de vrouwen van de Verenigde Staten op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Dat vertelt de middenveldster in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van de Donk was erbij toen Amerika de vorige WK-finale met 2-0 won van Nederland. "Ik wil ze nu wel een keer verslaan. Daar ga ik niet over liegen." Ook ging het twee jaar geleden mis in de kwartfinale van de Olympische Spelen. Lieke Martens miste vlak voor tijd een penalty bij een 2-2 stand, waarna een doelpunt in de verlenging werd afgekeurd. Uiteindelijk trok Amerika aan het langste eind. "Ze waren toen in Yokohama écht te pakken. En nu ook."

De Oranje Leeuwinnen wonnen slechts twee keer eerder van de Verenigde Staten. De laatste keer is een lange tijd geleden, namelijk op 18 april 1996. "Ze lagen altijd een stapje voor, en het is nog steeds een topland, maar Europa investeert steeds meer en staat steeds beter op de kaart. Of Olympique Lyon (waar Van de Donk speelt, red.) verliest van een Amerikaanse topclub? Nee, dat denk ik niet", aldus Van de Donk.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!