Feyenoord bevestigt: Stengs komt voor miljoenen over van OGC Nice

Feyenoord bevestigt: Stengs komt voor miljoenen over van OGC Nice

26-07-2023 14:02 Laatste update: 14:08
136

Feyenoord heeft Calvin Stengs gepresenteerd. De 24-jarige middenvelder annex aanvaller, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Royal Antwerp FC, komt over van OGC Nice.

Stengs tekent een contract tot de zomer van 2027 bij Feyenoord. De landskampioen maakt zes miljoen euro over aan Nice en dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot zeven miljoen euro. De Fransen bedingen naar verluidt een doorverkooppercentage van dertig procent. Feyenoord heeft Antwerp met de komst van Stengs afgetroefd. Lang leek Stengs een contract te gaan tekenen op De Bosuil.

Bij Feyenoord wordt Stengs herenigd met trainer Arne Slot, met wie hij bij AZ succesvol samenwerkte. In de zomer van 2021 verliet hij Alkmaar voor zijn eerste buitenlandse avontuur bij Nice. In Frankrijk slaagde de zevenvoudig international van Oranje niet, maar het afgelopen seizoen maakte hij bij Antwerp wel een sterke indruk. In België kwam hij tot 31 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en negen assists gaf.

Stengs is in Rotterdam de zesde versterking voor het nieuwe seizoen. Eerder trokken de Rotterdammers al Ramiz Zerrouki (FC Twente), Thomas van den Belt, Thomas Beelen (beiden PEC Zwolle), Yankuba Minteh (Newcastle United) en Timon Wellenreuther (RSC Anderlecht) aan.