'Een aantal jongens kan het niveau nog niet aan, stap naar Eredivisie is immens'
Fortuna Sittard ontsnapt aan blamage: 'Ze kunnen het niveau nog niet aan'

'Een aantal jongens kan het niveau nog niet aan, stap naar Eredivisie is immens'

27-07-2023 20:37
33

Danny Buijs maakt zich nog geen zorgen over de magere resultaten van Fortuna Sittard in de voorbereiding. Na verliespartijen tegen Standard Luik en SV Wehen Wiesbaden werd er ook niet gewonnen van FC Eindhoven, terwijl werklozenelftal VVCS eveneens een taaie kluif bleek.

In de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding keek Fortuna Sittard na twintig minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Uiteindelijk werd VVCS, een team met transfervrije spelers, nog wel verslagen. "Een aantal jongens kan het niveau nog niet aan", concludeert Buijs tegenover ESPN.

Zorgen maakt de trainer zich niet. "Dat kan je die jongens ook niet kwalijk nemen. Ze stromen door vanuit de jeugd en dat is Derde Divisie-niveau. Dan is de stap naar de Eredivisie immens. Ik hoop dat het een leerzame ervaring voor ze is geweest om op termijn wel op dat niveau te komen."

In de tweede helft zag Buijs, na het inbrengen van bekendere namen, het toch nog goedkomen. Hij is tevreden over zijn selectie. "Al met al is het gewoon een hele plezierige groep om mee te werken." Wel hoopt hij nog op versterkingen in de aanval. "Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen."