Slot open over redenen van Feyenoord-exit Danilo en Bullaude: 'Klinkt heel raar'

Slot open over redenen van Feyenoord-exit Danilo en Bullaude: 'Klinkt heel raar'

28-07-2023 08:10 Laatste update: 10:00
56

Arne Slot heeft in gesprek met RTV Rijnmond een verklaring gegeven voor het feit dat Danilo en Ezequiel Bullaude voor een transfer staan. Bij de Braziliaan is het klip en klaar, bij de Argentijn ligt het wat ingewikkelder.

"Bullaude heeft afgelopen jaar amper gespeeld", begint Slot. "Hij heeft heel veel moeite gehad met aanpassen. Allereerst met de taal. Hij kon zich niet heel goed verstaanbaar maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe. Het klinkt heel raar, maar hij gaf afgelopen week ook aan dat hij heel erg moest wennen aan het gras hier. Het gras is daar anders dan hier, dus de snelheid van de bal en de timing van de aannames."

Wat betreft Danilo zit de vork iets commerciëler in de steel. "Voor hem hebben we een goede transfersom overgehouden. Het is een speler die in de tweede seizoenshelft steeds minder ging spelen, dus dan is het altijd de afweging of die speler nog een jaar in die rol kan blijven of dat hij daar meer moeite mee heeft. Voor ons was het alleen interessant als er een transfersom tegenover stond die recht doet aan zijn kwaliteiten."

Bullaude staat in de belangstelling van het Braziliaanse Vasco da Gama. Of het om een definitieve of huurtransfer gaat is nog niet bekend. Danilo vertrekt voor een kleine zeven miljoen euro naar het Schotse Rangers FC.