'Concrete belangstelling voor Struijk: Leeds-exit na vijf jaar nabij'

'Concrete belangstelling voor Struijk: Leeds-exit na vijf jaar nabij'

28-07-2023 11:13 Laatste update: 13:15
39

Club Brugge is concreet in de markt voor Pascal Struijk, meldt De Telegraaf. De 23-jarige verdediger, die het afgelopen seizoen met Leeds United degradeerde naar het Championship, heeft nog een contract tot de zomer van 2027 op Elland Road.

Blauw-Zwart is door de degradatie van Leeds optimistisch over een potentiële deal, klinkt het. Struijk geldt bij Club Brugge als topkandidaat om de leider in de defensie te worden. Het is nog onduidelijk welk bedrag Leeds verlangt voor de Nederlander, die ook over een Belgisch paspoort beschikt. 

Struijk, die zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten kan, speelde het afgelopen seizoen 29 Premier League-wedstrijden. De deels door Ajax opgeleide verdediger maakte in 2018 de oversteek over Het Kanaal en bemachtigde twee jaar later een plekje in de hoofdmacht. Door zijn sterke optredens in Engeland kwam hij in beeld bij het Nederlands elftal.

Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het nog niet. Voormalig bondscoach Louis van Gaal nam Struijk op in de voorselectie voor het WK in Qatar, maar de verdediger overleefde de schifting niet.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!