'Ajax is Deense rechtsback niet vergeten, maar moet eerst spelers verkopen'

'Ajax is Deense rechtsback niet vergeten, maar moet eerst spelers verkopen'

02-08-2023 00:00 Laatste update: 00:08
89

Ajax is Anton Gaaei nog niet vergeten. De twintigjarige rechtsback van het Deense Viborg staat hoog op de lijst in Amsterdam, meldt Ekstra Bladet dinsdagavond.

Het is ruim een maand geleden dat Gaaei voor het eerst in verband werd gebracht met Ajax. Na een periode zonder veel ontwikkelingen, is de interesse uit Amsterdam volgens Ekstra Bladet nog niet 'afgekoeld'. Gaaei en zijn club Viborg FF wachten rustig af.

Ajax ziet in de twintigjarige Gaaei nog steeds een belangrijke optie om de rechtsbackpositie te versterken. Maar om de transfer van de grond te laten komen, moeten er eerst spelers vertrekken. Jorge Sánchez is één van hen. De Mexicaanse rechtsback werd afgelopen weekend nog gelinkt aan Botafogo uit Brazilië.

Gaaei heeft bij Viborg een contract tot de zomer van 2026. Hij zou vier miljoen euro moeten kosten. Betaalt Ajax dat bedrag, dan is dat een clubrecord voor Viborg. Nooit eerder verkocht de Deense subtopper een speler voor zo'n hoge transfersom.

Aan Gaaei gaat het in elk geval niet liggen. "Ik denk niet dat ik 'nee' zou zeggen als het zou gebeuren. Ik denk dat iedereen in mijn schoenen het op zijn minst zou overwegen als er een club als Ajax komt", liet hij eerder optekenen.