FC Twente bestraft door UEFA: Vak-P blijft leeg, meer dan 60 duizend euro boete

FC Twente bestraft door UEFA: Vak-P blijft leeg, meer dan 60 duizend euro boete

04-08-2023 20:03
116

FC Twente is gestraft door de UEFA na aanleiding van de ongeregeldheden na het thuisduel met Hammarby op 27 juli. De Tukkers moeten voor het eerstvolgende Europese duel met Riga FC onder meer Vak-P sluiten. 

Na afloop van het duel in Enschede braken er ongeregeldheden uit op de tribunes. De clubleiding van Twente besloot vervolgens om, 'na nieuwe informatie over de veiligheidssituatie', fans niet af te laten reizen naar Stockholm voor deel twee van het tweeluik. Daar bereikte de ploeg van trainer Joseph Oosting donderdagavond dankzij een zeer late treffer van Sem Steijn de derde voorronde van de Conference League, waarin het Letse Riga de opponent is. 

Wedden

Meer odds

Vrijdagavond is bekend geworden dat de zogeheten Vak-P tribune, bestaande uit vakken 101 tot en met 107 + 136) dicht gaan. Daarnaast heeft de club een boete van 50 duizend euro gekregen voor alle ongeregeldheden en een boete van 12 duizend euro voor het blokkeren van trapopgangen. 'FC Twente is reeds een onderzoek gestart om de betrokken individuen te identificeren en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de geleden schade te verhalen op deze personen', luidt de reactie in het officiële bericht op de clubsite.