Martens troost huilende Van de Donk, Jonker: 'Het is heel teleurstellend'

Martens troost huilende Van de Donk, Jonker: 'Het is heel teleurstellend'

06-08-2023 07:26
101

Daniëlle van de Donk barstte in tranen uit na de zege van de Oranje Leeuwinnen op Zuid-Afrika in de achtste finale van het WK. De middenveldster kreeg haar tweede gele kaart van het toernooi, waardoor ze geschorst is voor de kwartfinale tegen Spanje.

Bondscoach Andries Jonker treurt mee met Van de Donk. "Dat is het grootste verlies van vandaag, heel vervelend. Vooral voor haarzelf. Het is heel teleurstellend, echt jammer", zegt hij bij de NOS. "Een beetje dubbel", reageert de speelster van Olympique Lyon zelf op haar schorsing. "Daar moet ik even mee dealen. Vandaag mag ik nog even treuren, maar we moeten ook trots zijn dat we door zijn. Dit was gewoon een dom moment. Heel zuur."

Een huilende Van de Donk werd onder meer getroost door Lieke Martens. Ze kreeg haar prent voor een stevige overtreding op Karabo Dhlamini halverwege de tweede helft. In de eerste groepswedstrijd tegen Portugal kreeg ze ook al geel.

NOS-analist Mandy van den Berg vindt de overtreding 'ongelooflijk onnodig'. "Op dit deel van het veld, op dit moment van de wedstrijd, met een gele kaart op zak... Er is echt geen enkele reden om dit te doen. Van de Donk is iemand die niet met de handrem speelt. Dat biedt Oranje normaal heel veel. Dat gif, dat stapje extra. Ongelooflijk zonde dat zij de kwartfinale tegen een geweldig Spanje gaat missen."