PSG presenteert nieuwe spits en betaalt 80 miljoen euro aan Benfica in 2024

PSG presenteert nieuwe spits en betaalt 80 miljoen euro aan Benfica in 2024

07-08-2023 20:29 Laatste update: 21:40
22

Het is officieel: Gonçalo Ramos is de nieuwe spits van Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk huurt de 26-jarige Portugees en lijft hem volgend jaar definitief in.

PSG maakt in de zomer van 2024 maximaal 80 miljoen euro over naar Benfica, bestaande uit een basisbedrag van 65 miljoen en 15 miljoen aan bonussen. Door eerst voor een huurperiode aan te gaan, omzeilen de Parijzenaren de Financial Fair Play-regels.

Ramos moet voor de doelpunten gaan zorgen in het Parc des Princes, nu Lionel Messi is vertrokken en Kylian Mbappé vanwege zijn vertrekplannen niet meer welkom is bij het eerste helft. PSG viste achter het net bij Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Rasmus Højlund (Manchester United).

Ramos maakte op het WK in Qatar een hattrick tegen Zwitserland en scoorde vorig seizoen 27 keer namens het Benfica van trainer Roger Schmidt. PSG hoopt zich ook spoedig te versterken met Ousmane Dembélé (FC Barcelona).

Benfica zou in de zoektocht naar een nieuwe spits kunnen uitkomen in de Eredivisie. AZ'er Vangelis Pavlidis staat op de lijst, maar Feyenoorder Santiago Gimenez zou als absolute favoriet gelden. De Mexicaan verlengde vorige week zijn contract, maar liet vervolgens de deur voor een vertrek op een kier staan.

Maandagavond werd Ramos persoonlijk welkom geheten bij de club door Pauleta. De voormalig voetballer komt net als Ramos uit Portugal en was tussen 2003 en 2008 zeer succesvol bij de topclub uit de Franse Ligue 1. In 168 officiële duels was hij goed voor maar liefst 76 doelpunten.