'FC Twente haalt nieuwe buitenspeler, impasse in Eiting-transfer'

'Twente haalt nieuwe buitenspeler, impasse in Eiting-transfer'

8 augustus om 20:36

FC Twente heeft haar selectie nog niet volledig naar wens ingevuld. Nieuwbakken technisch directeur Arnold Bruggink lijkt echter met een nieuwe buitenspeler te komen, en ook de naam van Carel Eiting blijft rondzingen in Enschede.

"De eerste speler die gaat komen is waarschijnlijk een buitenspeler", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. Een veelgenoemde naam is die van Facundo Pellistri, maar om de Uruguayaan van Manchester United zou het naar verluidt niet gaan. Na het vertrek van Vaclav Cerny en Virgil Misidjan zijn de Tukkers op zoek naar versterking op de vleugels. Younes Taha werd reeds overgenomen van PEC Zwolle, maar er wordt dus meer vers bloed verwacht.

De mogelijke komst van Eiting zal niet zonder slag of stoot gaan. FC Volendam heeft een prijskaartje van 2,6 miljoen om de nek van de middenvelder gehangen. Een controversieel besluit, aangezien Eiting in de veronderstelling was dat hij voor een bedrag van 400.000 euro kon vertrekken door een speciale clausule in zijn contract. Wissing stelt dat er slechts één oplossing is: "Dan zal er een arbitragezaak moeten komen met FC Volendam, en daar is de nodige tijd voor nodig."