'Teleurgestelde Ito wil naar Ajax, Stuttgart mikt op contractverlenging'

'Teleurgestelde Ito wil naar Ajax, Stuttgart mikt op contractverlenging'

08-08-2023 20:50
64

VfB Stuttgart blijft zich verzetten tegen een transfer van Hiroki Ito naar Ajax. De Bundesliga-club probeert zelfs om het contract van de 24-jarige verdediger te verlengen, melden BILD en Stuttgarter Nachrichten.

Volgens de Duitse media wacht een zware strijd om Ito. Ajax bracht al twee keer een bod uit, maar ook het laatste voorstel van vijftien miljoen euro werd afgewezen. Stuttgart wil de Japanner deze zomer niet laten gaan. Sterker nog, Die Schwaben willen het al tot medio 2026 lopende contract van Ito opwaarderen. Hij zou fors meer kunnen gaan verdienen in de MHPArena. 

Wedden

Meer odds

Bovendien wil Stuttgart een transferclausule van dertig miljoen euro in het nieuwe contract opnemen. Dat vindt Ito echter te hoog. Hij zet in op een lager bedrag. Daardoor is het nog de vraag of beide partijen er gaan uitkomen. BILD weet dat de linkspoot sowieso teleurgesteld is dat het laatste bod van Ajax is afgeslagen. Hij hoopt op een transfer naar Ajax en een hereniging met zijn ontdekker Sven Mislintat.

Maandag meldde Sky Sport dat Ajax zelfs al een persoonlijk akkoord heeft met Ito. Voor de Japans international ligt een contract tot medio 2028 klaar in Amsterdam.