Feyenoord maakt comeback officieel: Nieuwkoop is terug in De Kuip

Feyenoord maakt comeback officieel: Nieuwkoop is terug in De Kuip

10-08-2023 17:58 Laatste update: 11-08-2023 07:40
220

Feyenoord heeft de terugkeer van Bart Nieuwkoop officieel gemaakt. De Rotterdammers nemen de 27-jarige rechtsback over van het Belgische Union Sint-Gillis. Nieuwkoop tekent een nieuw contract bij Feyenoord tot de zomer van 2027.

Volgens de laatste berichten ligt de afkoopsom van Nieuwkoop rond de 3,5 miljoen euro. Begin deze week werd de terugkeer van Nieuwkoop ineens nieuws. Eerst zou hij als vervanger van Lutsharel Geertruida worden binnengehaald, maar ondanks de geklapte transfer van de verdediger is Nieuwkoop toch gekomen. De rechtsback zal komend seizoen met Marcus Pedersen concurreren wie vaste waarde wordt op die positie.

Wedden

Meer odds

Voordat Nieuwkoop vertrok naar Union, speelde hij maar liefst zes jaar in het shirt van Feyenoord. Met de club werd hij landskampioen in 2017. De verdediger werd tussendoor nog verhuurd aan Willem II. In totaal speelde hij al 81 wedstrijden in het shirt van Feyenoord. In 2011 namen de Rotterdammers hem over uit de jeugd van RBC Roosendaal.

Nieuwkoop kende in zijn tijd bij Union Sint-Gillis ook een succesvolle periode. Toen hij binnenkwam, was de ploeg net gepromoveerd. Na de promotie eindigde Union direct als eerste in de reguliere competitie, maar in de kampioensronde legde het team van Nieuwkoop het af tegen Club Brugge. Ook vorig seizoen wist Union de kampioensronde niet te winnen op een bloedstollende laatste speeldag.