Go Ahead sluit vier jaar durende geldsoap af: 'Boek Kayserispor definitief dicht'

Go Ahead sluit vier jaar durende geldsoap af: 'Boek Kayserispor definitief dicht'

10-08-2023 23:30 Laatste update: 23:53
64

Go Ahead Eagles heeft na vier jaar wachten eindelijk een gedeelte van het bedrag dat Kayserispor de Deventenaren verschuldigd was, ontvangen. De Turkse club heeft 200.000 euro overgemaakt naar Go Ahead in verband met het doorverkooppercentage van middenvelder Deniz Türüç.

Türüç was tussen 2012 en 2015 speler van Go Ahead Eagles, waarna hij verkocht werd aan Kayserispor. Met die overstap was destijds een doorverkooppercentage gemoeid. Go Ahead had zodoende recht op een bedrag van 300.000 euro toen Türüç in 2019 bij Fenerbahçe aan de slag ging, maar dat bedrag werd nooit overgemaakt naar Deventer. 

De Eredivisie-club stapte vervolgens naar het internationale sporttribunaal CAS, waar het in het gelijk werd gesteld. "Maar ook na deze bindende uitspraak werd de uitbetaling van dit bedrag nog steeds voortdurend uitgesteld door Kayserispor", zo is te lezen in een statement op de officiële clubkanalen. "Kregen we onder meer te horen dat ze geen geld hadden omdat ze heel veel schuldeisers hebben", aldus Jan Willem van Dop, de algemeen directeur van Go Ahead. 

"Een jaar geleden hebben ze ons een voorstel gedaan om twintig procent van die drie ton over te maken", vervolgt het statement. "Daar zijn we niet mee akkoord gegaan. Onlangs zijn we met Kayserispor tot een settlement gekomen voor een bedrag van 200.000 euro. Inmiddels staat dat geld ook daadwerkelijk bij Go Ahead Eagles op de rekening, waardoor het 'boek Kayserispor' eindelijk definitief dicht kan."