'PSV kan niet aan bod van AC Milan tippen, maar Schouten wil naar Eindhoven'

'PSV kan niet aan bod van AC Milan tippen, maar Schouten wil naar Eindhoven'

12-08-2023 08:28 Laatste update: 08:51
156

Jerdy Schouten heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV. Dat is een tegenvaller voor Bologna, dat weet dat de Eindhovenaren niet hetzelfde willen betalen voor de 26-jarige controleur als AC Milan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Vrijdagavond kwam het nieuws naar buiten dat PSV gas geeft voor Schouten. Volgens het ED wil technisch directeur Earnest Stewart echter niet verder gaan dan ongeveer twaalf miljoen euro, plus bonussen. AC Milan deed daarentegen al een bod van twintig miljoen euro. De eenmalig Oranje-international wil zelf echter de overstap maken naar het Philips Stadion, met het oog op het EK van volgend jaar.

Bologna zou daar van balen, want de Rossoblu verkopen Schouten logischerwijs liever aan AC Milan. Het is nu afwachten of PSV genoeg geld heeft om de Serie A-club tevreden te stellen. Een persoonlijk akkoord is geen enkel probleem meer. Schouten zat vrijdagavond op de bank in het Coppa Italia-duel met Cesena (2-0), hoewel hij normaal gesproken een vaste waarde is.

Als PSV zich weet te versterken met Schouten, dan neemt Aster Vranckx in de wachtkamer plaats. Pas als Ibrahim Sangaré verkocht is, kan de Belg worden overgenomen van VfL Wolfsburg. De Eindhovenaren willen voldoende geld overhouden voor een defensieve versterking. Schouten, Vranckx én Debast is nu te veel van het goede, weet het ED. Miles Robinson is een goedkoper alternatief voor Debast, maar wordt niet als de absolute topversterking gezien.

Overigens zou Champions League-kwalificatie het budget vergroten, maar het beslissende duel in de play-offs staat pas op 30 augustus op het programma. Daarmee blijft erg weinig tijd over om daarna nog te handelen op de transfermarkt, die op 1 september sluit.