CL-sprookje stuntploeg Klaksvik ten einde, wél primeur voor Faeröers voetbal

CL-sprookje stuntploeg Klaksvik ten einde, wél primeur voor Faeröers voetbal

15-08-2023 21:30 Laatste update: 21:34
16

Het Champions League-sprookje van het Faeröerse Klaksvik, voluit Klaksvíkar Ítróttarfelag, is dinsdagavond ten einde gekomen. Na een 2-1 thuisoverwinning op Molde FK, ging het duel in Noorwegen na verlenging met 2-0 verloren.

Klaksvik, een elftal dat volledig bestaat uit semiprofs, kende een bijzondere reis richting de groepsfase van de Champions League. In eerdere voorrondes werd al afgerekend met het Hongaarse Ferencvaros en het Zweedse BK Häcken, waardoor Klaksvik plots in de derde voorrondes stond. Als daarin Molde verslagen zou worden, hoefde de ploeg uit de Faeröer Eilanden nog maar één horde te overleven om de Champions League-groepsfase te bereiken.

Na een kwartier kwam Klaksvik op achterstand in Noorwegen. De semiprofs hielden na negentig minuten stand en dwongen verlenging af. De return stevende af op strafschoppen, maar in minuut 111 viel de droom van Klaksvik in duigen. Martin Linnes verdubbelde de marge en dat doelpunt betekent dat het doek voor Klaksvik is gevallen.

Klaksvik hoeft allesbehalve te treuren. Door de bijzondere opmars is de ploeg als eerste Faeröerse club verzekerd van deelname aan de play-offs voor de Europa League. Mocht Klaksvik dat tweeluik niet winnen, stroomt de club in de groepsfase van de Conference League in.