Mourinho haalt verloren zoon terug naar Roma: WK-winnaar komt over uit Parijs

Mourinho haalt verloren zoon terug naar Roma: WK-winnaar komt over uit Parijs

16-08-2023 11:10
25

Leandro Paredes keert officieel terug naar AS Roma. De middenvelder, die vorig jaar met Argentinië het WK won, komt over van Paris Saint-Germain en tekent een contract tot medio 2025. Paredes speelde eerder al twee seizoenen voor de ploeg van huidige trainer José Mourinho.

Paredes werd door PSG afgelopen seizoen verhuurd aan Juventus. Daar scoorde hij één keer en gaf hij één assist in de 35 officiële duels die hij binnen de lijnen kwam. De 29-jarige middenvelder speelde al voor een hoop clubs en kwam dus ook al eerder uit voor Roma. In twee seizoenen kwam hij tot 37 wedstrijden in de Serie A, waarna hij naar Rusland vertrok om voor Zenit Sint-Petersburg te spelen.

In Nederland werd Paredes vooral bekend door de wedstrijd op het afgelopen WK. In het duel tussen Argentinië schoot de middenvelder een bal vol richting de bank van het Nederlands elftal. De spelers reageerden woedend en Virgil van Dijk gaf Paredes nog een flinke beuk. Roma is nog niet klaar met shoppen bij PSG, na het binnenhalen van de Argentijn. Ook Renato Sanches moet de overstap nog maken, maar wel op huurbasis.

"Terugkeren in Rome is altijd speciaal, maar om het nu als speler van Roma te doen voelt nog specialer", aldus Paredes. "Ik wil de fans graag bedanken voor hun warme welkom, en Roma voor de kans om terug te keren bij de club waar ik mijn carrière in Europa mocht starten. Het afgelopen jaar was ongelooflijk voor mij, door het winnen van het WK. Dat succes smaakt naar meer en ik ben ervan overtuigd dat we met Roma prijzen kunnen winnen."