Marseille kan Champions League vergeten: positief nieuws voor Eredivisie

Marseille kan Champions League vergeten: positief nieuws voor Eredivisie

16-08-2023 12:59
129

In de voorronde van de Champions League moest Olympique Marseille dinsdagavond na strafschoppen, zijn meerdere erkennen in het Griekse Panathinaikos. Slecht nieuws voor de Fransen, goed nieuws voor Nederland. De Franse Ligue 1 is immers de grote concurrent van de Eredivisie op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Nadat Panathinaikos een week eerder in eigen met 1-0 wist te winnen, was het dinsdag Marseille dat met 2-1 de beste was. Lang leek het erop dat de Fransen, na een dubbelslag van zomeraankoop Pierre-Emerick Aubameyang, door zouden gaan. In de negende minuut van de extra speeltijd kregen de Grieken echter een strafschop toebedeeld, die door Fotis Ioannidis benut werd.

Wedden

Meer odds

Zo kwam er toch nog een verlenging, waarin nog een goal van Marseille werd afgekeurd. Panathinaikos, met oud-Feyenoorder Tonny Vilhena in de gelederen, kwam na een strafschoppenreeks als winnaar uit de strijd.

De uitschakeling van Marseille is voor Nederland een opsteker op het gebied van coëffeciënten. Bij plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League ontvangt een land vier bonuspunten. Die punten moeten de Fransen dus uit hun hoofd zetten, terwijl PSV namens Nederland nog wel kans maakt op kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Nederland staat op dit moment vijfde op de coëfficiëntenlijst, met Frankrijk als achtervolger op de zesde plek.