Wolfsburg heeft opvolger van Vranckx al binnen: 'standpunt PSV blijft duidelijk'

Wolfsburg heeft opvolger van Vranckx al binnen: 'standpunt PSV blijft duidelijk'

16-08-2023 12:51
40

VfL Wolfsburg heeft Lovro Majer officieel overgenomen van Stade Rennes. De Duitse club betaalt dertig miljoen euro voor de creatieve Kroaat en dat bedrag kan tot 35 miljoen euro oplopen door bonussen. Door de komst van Majer ligt de weg voor Vranckx open om naar PSV te trekken, maar het standpunt van de Eindhovenaren blijft duidelijk.

Volgens het Eindhovens Dagblad blijft de prijs voor Vranckx hetzelfde, alleen staat Wolfsburg nu welwillend tegenover de transfer. De Belg moet twaalf miljoen euro kosten en dat bedrag gaat PSV alleen uitgeven als Ibrahim Sangaré wordt verkocht. 

Mocht er geen enkele club zijn die de clausule van 37 miljoen euro uit het contract van de Ivoriaan wil aftikken, dan is de komst van Vranckx uitgesloten. Tot nu toe is er geen club die het bedrag voor Sangaré wil betalen, ook al is er interesse genoeg. Grote clubs als Paris Saint-Germain en Liverpool zouden hem op de korrel hebben.

De 25-jarige Majer is moet komend seizoen één van de creatieve leiders worden bij Wolfsburg. Stade Rennes nam hem twee jaar geleden voor twaalf miljoen euro over van Dinamo Zagreb. De Fransen maken dus minimaal achttien miljoen euro winst op de 21-voudig Kroatisch international. Voor Wolfsburg is de dertig miljoen euro voor Majer een clubrecord. De middenvelder tekent voor vijf seizoenen in Duitsland.