'Gaspedaal ingetrapt voor Pedersen-deal: overstap naar Serie A heel dichtbij'

'Gaspedaal ingetrapt voor Pedersen-deal: overstap naar Serie A heel dichtbij'

17-08-2023 10:44 Laatste update: 15:55
108

Alles wijst erop dat Marcus Pedersen zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld. Na twee seizoenen gaat de Noorse rechtsback een transfer maken naar Sassuolo uit de Serie A. Volgens Voetbal Internaional is de overstap nog een kwestie van enkele details.

Volgens de laatste informatie wil Feyenoord zeven miljoen euro hebben voor de rechtsback en was het laatste bod van Sassuolo om en nabij de vier miljoen euro. Welke partij water bij de wijn heeft gedaan is onbekend, maar de deal gaat doorgang vinden. Eerder werd Pedersen ook gelinkt aan een mogelijke transfer naar Torino, maar Sassuolo lijkt nu de slag te hebben gewonnen.

De 23-jarige rechtsback zit sinds de komst van Bart Nieuwkoop bij Feyenoord in een lastig parket. De verdediger werd van Union Saint-Gillis gehaald om Lutsharel Geertruida te vervangen, maar die zag zijn miljoenendeal met RB Leipzig afketsen. Daardoor heeft trainer Arne Slot met Pedersen, Nieuwkoop en Geertruida nu drie opties op de rechtsbackpositite. De Noor lijkt daardoor niet op veel speeltijd te kunnen rekenen.