'Gaaei gaf Ajax de voorkeur boven PSV, dat ook belangstelling toonde'

'Gaaei gaf Ajax de voorkeur boven PSV, dat ook belangstelling toonde'

17-08-2023 18:40
140

Ajax heeft PSV afgetroefd in de stijd om Anton Gaaei, stelt de Duitse tak van Sky Sport. De Eindhovenaren zouden net als Brighton & Hove Albion en Stade Rennais ook interesse hebben gehad in de Deense rechtsback, die spoedig gepresenteerd wordt door Ajax.

Woensdagavond werd bekend dat Gaaei de overstap naar Ajax maakt. Toen werd al duidelijk dat de verdediger andere clubs heeft afgewezen om naar Amsterdam te kunnen trekken. Sky noemt nu ook namen en rugnummers. Volgens het Duitse medium was PSV dus eveneens in de markt. Het is bekend dat de Eindhovenaren zoeken naar een versterking voor de backposities.

Het is niet helemaal duidelijk hoe concreet de Eindhovense interesse was, terwijl het nieuws in Nederland nog niet is bevestigd. Feit is wel dat PSV nu werkt maakt van de komst van Sergiño Dest. Ook Brighton en Rennes waren dus in de markt voor Gaaei, waar Ajax een vaste transfersom van 4.5 miljoen euro voor betaalt.

Inmiddels heeft de jeugdinternational zijn medische keuring doorstaan in Amsterdam. De transfer zal dan ook spoedig bevestigd worden door Ajax en Viborg FF, de huidige club van Gaaei, die de zevende zomeraanwinst van Ajax wordt.