Slot deelt goed nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg en geeft Pedersen-update

Slot deelt goed nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg en geeft Pedersen-update

18-08-2023 15:22 Laatste update: 15:28
37

Gernot Trauner keert waarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Arne Slot vertelt op de persconferentie van Feyenoord dat hij tegen Sparta Rotterdam een beroep kan doen op de Oostenrijker. Mogelijk zit Marcus Pedersen, die hard op weg is naar Sassuolo, ook nog bij de selectie.

"Ik verwacht dat Gernot zondag weer bij de selectie zit", vertelt Slot. "Hij heeft nu ruim twee weken meegetraind en als hij morgen (zaterdag, red.) ook goed doorstaat, dan kan hij bij de selectie zitten. Of hij goed genoeg is om te starten, zullen we samen moeten beoordelen." Trauner liep in de return van de halve finale van de Europa League tegen AS Roma een blessure op. De centrumverdediger miste zodoende ook al het slot van vorig seizoen.

Marcus Pedersen
Pedersen lijkt Feyenoord te gaan verruilen voor Sassuolo. Slot maakte er onlangs al geen geheim van dat Feyenoord - door de komst van Bart Nieuwkoop en het blijven van Lutsharel Geertruida - misschien wel te veel verdedigers heeft. "Pedersen is nog niet definitief weg, maar het is duidelijk dat er wat dingen rondom hem spelen. Ik heb hem vanochtend wel gewoon nog op het trainingscomplex gezien."

Slot stelt dat het aan het begin altijd 'puzzelen' is voor een trainer. "Zeker als een speler geschorst is en eventueel een andere speler vertrekt." De oefenmeester schrijft Pedersen nog niet af voor zondag. "Dat zullen de komende dagen uitwijzen."