Zorgen om Ajax-spits Akpom: 'Ik hoop dat het geen tweede Bassey is'

Zorgen om Ajax-spits Akpom: 'Ik hoop dat het geen tweede Bassey is'

19-08-2023 14:32
128

Aad de Mos is er niet gerust op dat Ajax makkelijk doorgaat in de Europese voorronde tegen Ludogorets. Volgens de oud-trainer en analist zijn de Bulgaren niet te onderschatten en moeten de Amsterdammers hun uiterste best doen om de groepsfase van de Europa League te halen.

"Dat is wel een linke tegenstander", vertelt De Mos tegenover Soccernews. "Sergio Padt zit daar op de bank en dat zegt ook wel iets. Het is een club van investeerders die overal spelers vandaan halen. Het is een mengelmoes van buitenlanders. Het is een lastige tegenstander. Daarnaast heeft Ajax geen goed verleden tegen Bulgaarse ploegen, dus het wordt oppassen voor Ajax."

Wie ook nog op wat kritiek van De Mos kan rekenen, is de nieuwe Ajax-spits Chuba Akpom. De oud-trainer vraagt zich af of de centrumaanvaller bij Ajax past. “Ik ben voorzichtig en ik wil hem eerst met mijn eigen ogen zien. Hij is een laatbloeier en ik hoop dat hij geen tweede Bassey is. Hij paste totaal niet bij Ajax en ik hoop dat dit niet het geval is voor Akpom.” De spits die overkwam van Middlesbrough kan tegen Excelsior nog niet zijn debuut maken.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!