Weer eens wat anders: hockeyclub Den Bosch verklapt Feyenoord-exit Pedersen

Weer eens wat anders: hockeyclub Den Bosch verklapt Feyenoord-exit Pedersen

21-08-2023 12:10 Laatste update: 12:32
56

Feyenoord en Sassuolo hebben nog niets bevestigd, maar HC Den Bosch wel: Marcus Pedersen verkast naar Italië. In zijn kielzog vertrekt ook vriendin - en tophockeyster - Noor Omrani uit Nederland.

'We gaan je missen, heldin. Op naar mooie plannen en fantastische avonturen in Italië met Marcus Pedersen', laat het Instagram-account van HC Den Bosch Dames 1 maandagochtend weten, met daarbij een foto van een hockeyende Omrani. Ze is international van Jong Oranje en groeide het afgelopen jaar uit tot mediapersoonlijkheid.

Pedersen verruilt Feyenoord voor Sassuolo, maar beide clubs hebben de transfer nog niet bekrachtigd. Dat lijkt hoe dan ook een kwestie van tijd. De Noorse rechtsback wordt eerst verhuurd. Als Sassuolo zich handhaaft of Pedersen minimaal twintig wedstrijden speelt, wordt de transfer permanent. Feyenoord ontvangt dan zes miljoen euro plus één miljoen aan bonussen.

Pedersen speelde in totaal 88 duels in het shirt van Feyenoord, waarin hij één keer trefzeker was. Hij pendelde ook in het kampioensjaar tussen bank en basis, maar leerde daarvoor wel zijn vriendin Noor Omrani kennen. Met Bart Nieuwkoop haalde Feyenoord al een vervanger in huis.