Excelsior haalt 'Noa Lang-vervanger' met Champions League-ervaring in huis

Excelsior haalt 'Noa Lang-vervanger' met Champions League-ervaring in huis

22-08-2023 10:09
34

Excelsior heeft dinsdagochtend een Belg met Champions League-ervaring in huis gehaald. Cisse Sandra komt op huurbasis over van Club Brugge, zo bevestigt de Kralingse club.

Sandra (19) is een aanvallend ingestelde middenvelder, die twee jaar geleden minuten maakte in de Champions League. Paris Saint-Germain was toen de tegenstander. Hij verving Noa Lang. Omdat zijn perspectief op speeltijd is vertroebeld, stalt Club Brugge hem nu de Eredivisie.

"Excelsior is voor hem een logische vervolgstap in zijn ontwikkeling. Wij zijn blij dat hij onze ploeg komt versterken", zegt technisch manager Niels van Duiven. Sandra zat zondag al op de tribune tijdens het gelijkspel van Excelsior tegen Ajax (2-2). "Ik heb daar een heel positief gevoel aan overgehouden. Ik zag veel kwaliteit, toch tegen een tegenstander als Ajax."

"Ik heb speelminuten nodig en Excelsior biedt mij een goed podium aan om mezelf te tonen", vervolgt Sandra. "Na de gesprekken die ik heb gevoerd, voelde ik me direct heel goed hier. De wedstrijd tegen Ajax versterkte het goede gevoel over de club."

Wel erkent de Belgische tiener dat hij Excelsior nog niet heel goed kende. "Ik volg vooral het Belgische voetbal, maar ik kijk met mijn vader ook vaak naar Studio Sport. Ik ken de Eredivisie en Excelsior dus wel, maar ik zal ze nu veel beter leren kennen."