Ajax wacht nog steeds op groen licht van AZ: 'Er zit een concurrentiebeding op'

Ajax wacht nog steeds op groen licht van AZ: 'Er zit een concurrentiebeding op'

23-08-2023 09:44
368

Het is nog altijd de vraag wanneer Alex Kroes kan beginnen aan zijn klus als algemeen directeur van Ajax. De Amsterdammers zouden er nog steeds niet uit zijn met AZ, waar Kroes directeur voetbalontwikkeling is.

Ajax droeg Kroes drie weken geleden voor als de nieuwe algemeen directeur. De Amsterdammers hadden daarmee de opvolger van Edwin van der Sar gestrikt. De afhandeling met AZ over de overstap van Kroes is echter nog niet voltooid. De Alkmaarders willen de directeur nog niet vrijgeven. "Er zit een concurrentiebeding op, dus Ajax is afhankelijk", zegt Voetbal International-journalist Freek Jansen in het ESPN-programma Voetbalpraat.

"Ik weet niet of het om geld gaat, maar je zou bijna denken: waarover gaat het anders?", vraagt Jansen zich af. AZ reageerde vol verbazing op de voordracht van Kroes bij Ajax. Volgens Sjoerd Mossou, die ook bij Voetbalpraat is aangeschoven, is die verbazing gespeeld. "Dat AZ verrast is, is natuurlijk totale onzin. Die hebben toen Ajax op zoek ging naar een nieuwe algemeen directeur meteen geweten dat Alex Kroes bij de beste namen zou staan."