'Toen ik de loting zag dacht ik: shit, tegen Ajax wil je natuurlijk spelen'

'Toen ik de loting zag dacht ik: shit, tegen Ajax wil je natuurlijk spelen'

23-08-2023 12:07
99

Sergio Padt kijkt uit naar het tweeluik in de voorronde van de Europa League met Ajax donderdagavond. De doelman van Ludogorets vertelt in gesprek met ESPN dat de directeur van zijn club het 'geweldig' vond toen hij hoorde dat zijn club het mag opnemen tegen de Amsterdammers. 

"Ze weten hier allemaal hoe groot Ajax is", legt Padt uit. "Voorgaande jaren zijn ze nog heel ver gekomen in de Champions League en voor Ludogorets is het nu een grote eer om Ajax te mogen ontvangen. Zo'n zelfde gevoel heerste er vorig jaar toen we tegen AS Roma mochten spelen. Toen wonnen we thuis met 2-1. Ja, het is wel een mooi potje voor ons. Ajax is natuurlijk de favoriet en we zullen echt boven onszelf moeten uitstijgen."

"Ik volg het Nederlands voetbal nog altijd en ze hebben het nu misschien wat lastig, maar het blijft een elftal met heel veel kwaliteit", vervolgt Padt. "Overigens hebben ze ook een fantastische assistent-trainer gehaald met Hedwiges Maduro. Ik heb nog met hem gespeeld bij FC Groningen en toen zag je al dat hij een trainer zou worden, en misschien zelfs wel een hele grote."

Padt stond de laatste drie wedstrijden niet onder de lat wegens een spierblessure. Tegen Ajax hoopt hij weer in actie te komen. "Toen ik de loting zag dacht ik: Shit, zo'n wedstrijd wil je natuurlijk spelen. Dus als de trainer vraagt of ik 100% fit ben zal ik met 'ja' antwoorden."