Braziliaans talent (19) op proef bij PSV mede dankzij voormalig doelman Gomes

Braziliaans talent (19) op proef bij PSV mede dankzij voormalig doelman Gomes

24-08-2023 21:28 Laatste update: 21:38
31

PSV gaat de komende week bekijken of de club João Vinícius Scardueli kan opleiden en gebruiken, meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond. De negentienjarige linksback was op huurbasis actief bij Corinthians, waar hij volgens zijn spelersmakelaar is vertrokken. 

Door een tip van voormalig doelman Heurelho Gomes is Scardueli begonnen aan een stage bij PSV. Volgens de krant zal deze minimaal zeven dagen duren. Donderdag trainde hij al mee met Jong PSV, waar hij niet de enige stagespeler is. Zo zijn er nog vier andere spelers uit Ghana, waarvan één doelman, op proef in Eindhoven. 

De talenten uit Ghana trainen langer mee om te leren. 'PSV kijkt of zij in staat zijn om bij het niveau aan te haken', schrijft de krant. Eén van de Ghanese spelers is de negentienjarige verdedigende middenvelder Abu Bawa. Ook de zeventienjarige middenvelder Richard Opokum is op stage in Eindhoven, evenals doelman Abdul Manaf Ibrahim van negentien. 

Al een aantal maanden helpt Gomes zijn oude club PSV met het halen van nieuwe spelers. Het is vooralsnog onduidelijk of het tot een definitieve samenwerking komt tussen PSV en Vinícius Scardueli. 

Gilbert
Eerder dit seizoen was Dantaye Gilbert uit Trinidad en Tobago op proef bij PSV. Nog altijd doen de Eindhovenaren pogingen om hem definitief vast te leggen, zodat de club komend seizoen over hem kan beschikken.