Van Basten: 'Ludogorets had toen het idee dat het een lastige avond zou worden'

Van Basten: 'Ludogorets had toen het idee dat het een lastige avond zou worden'

24-08-2023 21:19 Laatste update: 21:38
54

Marco van Basten is onder de indruk van Ajax in de voorronde van het Conference League-duel met Ludogorets. In Bulgarije zette Mohammed Kudus zijn ploeg al snel op een 0-2 voorsprong, waarna Brian Brobbey de Amsterdammers vlak voor rust de 0-3 binnenknikte.

"In het begin speelde Ajax twijfelachtig en rommelig", begint Van Basten tijdens de nabeschouwing van de eerste helft bij Ziggo Sport. "Uiteindelijk maakte het eerste doelpunt veel los en kwam er veel vertrouwen. Vervolgens zette Kudus Ajax op een 0-2 voorsprong. Ludogorets had toen het idee dat het een lastige avond zou worden en Ajax kreeg de rust en het vertrouwen dat ze nodig hadden. Dat is wat ze nu doen. Het is makkelijk voetbal. Het ziet er verzorgd uit."

Het lijkt erop dat Ajax het duel gemakkelijk gaat winnen, al dacht Van Basten voorafgaand aan de wedstrijd in Bulgarije dat Ajax het moeilijk zou krijgen. "Ik had verwacht dat het een chaos zou worden. Het was in die twee momenten van Kudus die in een keer de wedstrijd besliste."