'Er is veel veranderd bij Ajax als ik het vergelijk met toen Bassey er speelde'

'Er is veel veranderd bij Ajax als ik het vergelijk met toen Bassey er speelde'

25-08-2023 13:34 Laatste update: 13:55
35

Kenny Tete heeft veel gesproken met Calvin Bassey over hun tijd bij Ajax. Laatstgenoemde speler verliet deze transferperiode de Amsterdamse club voor een nieuw avontuur bij Fulham. De Engelsen maakten zo'n 22,5 miljoen euro over naar Ajax.

"Ik denk een goede gozer en ik ben blij dat hij ons komt helpen", aldus Tete in gesprek met Viaplay. Bassey werd in zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Fulham direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De kans bestaat dan ook dat hij komend weekend zal starten tegen Arsenal. "Zijn concurrent (Tim Ream, red.) heeft de vorige wedstrijd een rode kaart gemakt, dus misschien start hij wel dit weekend."

Tete praat veel met Bassey, met name over hun periode in Amsterdam. "Er is heel veel veranderd als ik zo met hem praat als ik het vergelijk met de tijd toen ik daar nog zat", zei Tete, die tussen 2014 en 2017 in het eerste elftal van Ajax speelde. Daarna maakte de rechtsback de overstap naar Olympique Lyon. In 2020 maakte hij voor 3,2 miljoen euro een transfer naar Fulham.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: