'Mislintat met zaakwaarnemer in Zandvoort, Almada-transfer ver weg voor Ajax'

'Mislintat met zaakwaarnemer in Zandvoort, Almada-transfer ver weg voor Ajax'

28-08-2023 07:15 Laatste update: 07:36
295

De kans is niet groot dat Ajax zich gaat versterken met Thiago Almada. De Argentijn is volgens de raad van commissarissen te duur, waardoor technisch directeur Sven Mislintat doorschakelt naar Georges Mikautadze. Dat meldt De Telegraaf.

De scouting en technische staf van Ajax hebben een 'duidelijke voorkeur' voor Almada, maar de aanvallende middenvelder van Atlanta United is na zijn glansrol tegen Nashville SC (één goal, drie assists) niet goedkoper geworden. Geïnteresseerde clubs moeten nu waarschijnlijk meer dan 20 miljoen euro betalen. In de Verenigde Staten werd al gerept over 27 miljoen.

'Het lijkt erop dat Mislintat daar van zijn collega Susan Lenderink (financieel directeur, red.) en de raad van commissarissen geen toestemming voor krijgt', schrijft De Telegraaf. Mikautadze is het goedkopere alternatief voor Almada, hoewel de Georgische revelatie van Ligue 1-promovendus FC Metz meer aanvaller is dan aanvallende middenvelder.

Zondag bracht Mislintat met Mikautadze's zaakwaarnemer Alain Migliacco een bezoek aan de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De onderhandelingen tussen de clubs lopen en er wordt gesproken over een transfersom van tien tot vijftien miljoen euro. Zondag maakte Mikautadze het enige doelpunt in de uitwedstrijd van Metz tegen Clermont Foot (0-1).

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: