Willem II doet zaken met FC Utrecht: verdediger zet carrière voort in KKD

Willem II doet zaken met FC Utrecht: verdediger zet carrière voort in KKD

01-09-2023 19:56 Laatste update: 20:16
11

Willem II heeft Tommy St. Jago officieel gepresenteerd. De 23-jarige verdediger komt over van FC Utrecht en tekende in Tilburg een tweejarig contract.

In 2008 maakte St. Jago de overstap van amateurclub DVSU naar Ajax en sinds 2011 speelt hij in het shirt van FC Utrecht. Negen jaar later maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, waarvoor hij in totaal 31 officiële duels uitkwam. De overgang naar Willem II betekent zijn eerste transfer in het betaald voetbal. "Na 13 jaar verlaat ik Utrecht voor Tilburg. Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is een nieuwe stap met nieuwe energie. Ik kijk er ontzettend naar uit", zei hij op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

Vlak voordat de overgang naar Willem II definitief werd, was het even schrikken voor St. Jago. "Ik had tijdens de training een contactmoment met mijn enkel. Het was even schrikken maar gelukkig valt het allemaal mee. Het doet verder niets aan mijn vaardigheden, ik wil weer snel op het veld staan en minuten maken."

Technisch directeur Teun Jacobs is blij met de komst van St. Jago. "Tommy is een snelle verdediger die zowel centraal als aan de zijkant uit de voeten kan. Het is goed voor de club dat we een jonge speler met een uitstekende opleiding voor meerdere jaren aan ons kunnen binden. De blessure met zijn enkel valt gelukkig mee en we zijn ervan overtuigd dat Tommy snel van waarde gaat zijn voor Willem II."

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: