Hoge verwachtingen over Ajax-aanwinst Mannsverk: 'Hij heeft echt alles'

Hoge verwachtingen over Ajax-aanwinst Mannsverk: 'Hij heeft echt alles'

04-09-2023 18:32
157

André Bergdølmo is bijzonder enthousiast over de transfer van Sivert Mannsverk naar Ajax. De Noorse oud-verdediger verwacht dat zijn 21-jarige landgenoot een groot succes wordt in de Johan Cruijff Arena.

De Amsterdammers namen Mannsverk op de valreep over van Molde FK, waarvoor hij ondanks zijn jonge leeftijd al 87 officiële duels speelde. De defensieve middenvelder moet de concurrentie aangaan met Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Silvano Vos. 

Wedden

Meer odds

"Echt een heel goede voetballer", zegt Bergdølmo tegen ESPN. "Ajax haalt met Mannsverk de beste speler van de Noorse competitie. Hij is 21 jaar, maar de beste speler van het team. Dan is het een goed moment voor een transfer naar een ander elftal, waar je betere spelers om je heen hebt. Daar gaat Mannsverk alleen maar van leren. Dit is gewoon een normale, goede stap voor hem."

Volgens de oud-Ajacied is Mannsverk bijzonder compleet. "Mannsverk heeft echt alles. Hij is een bijna complete voetballer. Hij is goed met de bal, een box-to-box-speler en kan zowel met links als rechts goed uit de voeten. Ik ben er zeker van dat Mannsverk na Ajax ook weer een grotere stap kan maken. Bij Fredrik Aursnes had ik ook hetzelfde: hij maakte de juiste stappen en speelt nu iedere wedstrijd bij Benfica."

Ajax betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor de Noorse jeugdinternational. Dat bedrag kan door bonussen nog met een paar miljoen oplopen.