'Ik kom hierheen om in Oranje-shirt te spelen, vorige keer waren ze zeer tevreden'

'Ik kom hierheen om in Oranje-shirt te spelen, vorige keer waren ze zeer tevreden'

05-09-2023 18:32 Laatste update: 18:48
35

Tijjani Reijnders hoopt na zijn sterke start bij AC Milan op zijn debuut in Oranje. De middenvelder zit voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal, maar stond in de vorige interlandperiode op de schaduwlijst. Toen merkte Reijnders al dat hij zich goed kon aanpassen aan het niveau in Zeist.

Reijnders maakte deze zomer een toptransfer van AZ naar AC Milan. In Italië miste hij nog geen minuut in de Serie A en laat hij een sterke indruk achter. Nu aast Reijnders ook op zijn Oranje-debuut. "Dat is het doel waarmee ik hier ben gekomen", zegt hij tegenover ESPN. "Het is allemaal aan mij. Ik speel nu natuurlijk op een ander podium, bij een grotere club. Het is fijn dat ik daar goed kan presteren. Nu is het ook aan mij om dat mee te nemen naar het Nederlands elftal."

In juni, toen Oranje actief was in de Final Four van de Nations League, draaide Reijnders ook al mee met de Oranje-selectie. Hij behoorde toen echter tot de schaduwlijst, in plaats van de definitieve selectie. "Ik had toen wel het gevoel dat ik me vrij makkelijk aan het niveau van Oranje kon aanpassen", zegt de middenvelder. "Het niveau is hier natuurlijk een stuk hoger dan bij AZ, maar als je het vergelijkt met Milan denk ik dat het ongeveer hetzelfde is, misschien ook nog wat hoger."

"Vorige keer waren ze bij Oranje zeer tevreden over hoe ik me had gepresenteerd tijdens die week", vervolgt Reijnders, die dus hoopt op speelminuten. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld als ik deze interlandperiode geen minuten maak. Je gaat hierheen om in het Oranje-shirt te spelen, dat is ook een doel van mij."