Almere City raakt op de valreep Limbombe kwijt aan Belgische tweedeklasser

Almere City raakt op de valreep Limbombe kwijt aan Belgische tweedeklasser

06-09-2023 23:15 Laatste update: 23:28
35

Anthony Limbombe is niet langer speler van Almere City. De vleugelaanvaller heeft woensdagavond een transfer gemaakt naar het Belgische SK Waasland-Beveren. Die transfer is mogelijk, omdat de window in België pas op 6 september sluit. 

Almere City maakt de overstap woensdagavond wereldkundig via de officiële kanalen. De 29-jarige Limbombe speelde pas één jaar bij de Eredivisie-promovendus. De Belgische buitenspeler, die terugkeert naar zijn geboorteland, speelde in totaal 42 officiële duels voor Almere. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en evenveel assists. 

Het veelbelovende talent van weleer, dat in Nederland eerder uitkwam voor NEC, was afgelopen weekend tegen PEC Zwolle (1-2 nederlaag) al niet van de partij. In de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen, tegen respectievelijk FC Twente, Fortuna Sittard en Feyenoord, had hij telkens een basisplaats. De ploeg van trainer Alex Pastoor versterkte zich onlangs met Yoann Cathlin. De linksbuiten, tegen PEC al basisspeler, lijkt de rol van Limbombe over te gaan nemen.