Roda dendert door, ADO verslaat Groningen, punt Jong Ajax tegen Emmen

15-09-2023 22:08
127

Roda JC heeft zijn ijzersterke seizoensstart vrijdagavond een vervolg gegeven. De Limburgers waren met 3-0 te sterk voor Telstar en gaan daardoor aan kop in de Keuken Kampioen Divisie

Roda JC - Telstar 3-0
De ploeg van Bas Sibum kwam al na negen minuten op voorsprong via Walid Ould-Chikh, die meteen respect betuigde voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De van FC Volendam gehuurde aanvaller vormde een hartje met zijn handen en kuste zijn rouwband. Voorafgaand aan alle duels werd al een minuut stilte in acht genomen voor zowel de slachtoffers in Marokko als die van de overstromingen in Libië.

Roda kwam niet meer in de problemen tegen Telstar. Maximilian Schmid maakte na rust de 2-0, het slotakkoord kwam op naam van Arjan van der Heide. Voor Roda betekent het al de vijfde zege in zes duels dit seizoen.

FC Groningen - ADO Den Haag 0-1
De kraker tussen Groningen en ADO leverde een zege voor de Hagenaars op. Henk Veerman maakte al na een kwartier het verschil voor zijn nieuwe club. De Volendamse spits trof doel met een lobje. De jacht van de Trots van het Noorden op de gelijkmaker was tevergeefs, waardoor de degradant in de middenmoot blijft steken met zeven punten. ADO heeft drie punten meer en staat vierde.

VVV-Venlo - NAC Breda 3-1
NAC Breda is in het eerste duel na het ontslag van coach Peter Hyballa tegen een harde nederlaag aangelopen. VVV-Venlo was op eigen veld met 3-1 te sterk. Halverwege stonden de Limburgers zelfs met 3-0 voor. Levi Smans scoorde al snel twee keer en Magnus Kaastrup sloeg in de rebound toe. In de tweede helft deed Dominik Janosek nog iets terug voor de ploeg van interim-coach Ton Lokhoff.

Jong Ajax - FC Emmen 3-3
Jong Ajax stond na vier duels nog op nul punten, maar de Amsterdamse beloften begonnen uitstekend tegen de degradant. David Kalokoh en Mika Godts scoorden fraai op aangeven van Gabriel Misehouy. Na rust kwam de ploeg van Fred Grim echter terug via Desley Ubbink en Ben Scholten. Die laatste maakte er vervolgens zelfs 2-3 van, maar Jong Ajax knokte zich naar een punt via Kristian Hlynsson.