Van Beek sluit Eredivisie-top niet uit: 'Voel me soms ondergewaardeerd'

Van Beek sluit Eredivisie-top niet uit: 'Voel me soms ondergewaardeerd'

17-09-2023 08:25
67

Na opnieuw een lange revalidatie maakte Sven van Beek zaterdagavond zijn rentree voor sc Heerenveen. De 29-jarige verdediger deed één helft mee tegen zijn oude club Feyenoord. Hij hoopt zich weer in de kijker te spelen bij de topclubs.

Van Beek weet dat hij het imago van een pechvogel heeft. Niet alleen kreeg hij te maken met meerdere zware blessures, ook maakte hij al acht eigen goals in de Eredivisie. Een record. "Daardoor word ik weleens ondergewaardeerd", meent de mandekker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben voor al mijn clubs van waarde geweest. Maar in Nederland is iedereen blij als er dingen misgaan, dan wil men daarop voortborduren."

"Zo werkt de pers. Die artikelen zijn natuurlijk leuk om te lezen en ik weet dat het zo werkt", vervolgt Van Beek. "Maar het doet wel wat met een mens. Er wordt dan heel makkelijk gezegd: die voetballers verdienen een goed salaris en moeten er maar mee leren omgaan. Maar ook wij hebben een gevoel. Een keer is de maat vol."

Van Beek ziet dat de goede dingen juist onderbelicht blijven. Zo is hij bij Heerenveen uitgegroeid tot steunpilaar en aanvoerder. De Eredivisie-top zet hij daarom nog niet uit zijn hoofd. "Misschien raakt er daar iemand geblesseerd en wordt er aan mij gedacht. Maar op dit moment heb ik het naar mijn zin bij Heerenveen. Ik word hier gewaardeerd. Dat geeft rust."