Xavi trekt alle registers open aan complimenten Van Bommel: 'Geweldige vriend'

Xavi trekt alle registers open aan complimenten Van Bommel: 'Geweldige vriend'

18 september - 15:48
87

Xavi en Mark van Bommel waren jarenlang ploeggenoot en tegenstander, maar nu staan ze in de Champions League tegenover elkaar. Voor Royal Antwerp een unicum en voor FC Barcelona ligt de druk erg hoog. Xavi is in ieder geval blij om Van Bommel weer terug te zien.

"Ik heb geweldige herinneringen aan Mark", vertelt Xavi op zijn laatste persconferentie voor aanvang van het Champions League-duel. "Hij was een geweldige teamgenoot, een lastige tegenstander, maar vooral een heel mooi mens. Een fysiek sterke speler die altijd een doel had. Hij was een geweldige teamgenoot in de kleedkamer en een hele goede vriend. Schitterend dat hij het goed doet bij Antwerp."

Niet alleen Van Bommel krijgt als Nederlander complimenten van zijn Spaanse vriend. Ook Vincent Janssen wordt door Xavi gezien als een moeilijke tegenstander. "Janssen is heel gevaarlijk als spits. Bij Antwerp hebben ze sowieso een goede mix tussen ervaring en jeugdigheid. Ze hebben een geweldig team en dat is ook de reden dat ze kampioen zijn geworden in België."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s