Slot over 'zieke' Trauner, Ueda en Ajax: 'Eén van de moelijkste uitwedstrijden'

Slot over 'zieke' Trauner, Ueda en Ajax: 'Eén van de moelijkste uitwedstrijden'

22-09-2023 15:50 Laatste update: 16:22
125

Ondanks dat Ajax momenteel in zwaar weer verkeert, ziet Arne Slot het bezoek aan de Johan Cruijff ArenA nog altijd als één van de moelijkste uitwedstrijden voor Feyenoord dit seizoen. De trainer van de Rotterdammers zag Ajax donderdagavond tegen Olympique Marseille een groot aantal kansen creëren en waakt voor de voorhoede van de aartsrivaal. 

"Ik denk dat Ajax uit één van de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen is", aldus Slot vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker. "Ongeacht hoe Ajax in de wedstrijd zit. Ik denk ook niet dat ik je iets nieuws vertel dat wij daar in achttien jaar één keer gewonnen hebben. Voor ons is Ajax uit een lastige uitwedstrijd, maar wij gaan met veel vertrouwen daarnaartoe omdat we al vier wedstrijden op rij gewonnen hebben. Maar ik heb ook vanochtend nog eens het aantal kansen dat Ajax heeft gehad op een rijtje gezet, dat waren er ook een aantal kan ik je vertellen."

Slot legt vervolgens uit wat Feyenoord komende zondag in Amsterdam vooral niet moet doen. "Fouten maken. Dat is niet handig. Wat je ook niet moet doen is teveel ruimte geven aan de vele kwaliteit die Ajax voorin heeft lopen. Zowel niet als ze de bal hebben, zals  in de omschakeling. Ik denk dat de meeste mensen vinden, volgens mij Ajax zelf ook, dat ze nog beter kunnen als het gaat om druk zetten en opbouwen, maar dan zegt het misschien ook veel dat je nog zoveel kansen kan creëren als je daar nog niet eens tevreden over bent."

Ivanusec en Ueda
Slot kan tegen Ajax sowieso niet beschikken over Luka Ivanusec. Hij raakte geblesseerd tegen Celtic afgelopen dinsdag. Wie zijn vervanger is, wil hij nog niet prijsgeven. Ayase Ueda traint weer mee en is er mogelijk weer bij in de ArenA. Gernot Trauner was vrijdag ziek, maar lijkt komende zondag te kunnen spelen.