Woudestein ontploft: Excelsior verslaat stadgenoot Sparta in absolute slotfase

01-10-2023 16:27 Laatste update: 16:27
128

Excelsior heeft zondagmiddag na een spectaculair slot afgerekend met stadgenoot Sparta Rotterdam. De thuisploeg knokte zich via Arthur Zagré terug in de wedstrijd, waarna Troy Parott in de absolute slotfase het feestje op Woudestein compleet maakte.

Voor de aftrap om 14.30 uur werd er op Woudestein een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het schietdrama van afgelopen donderdag in Rotterdam, waarbij drie mensen om het leven kwamen. De spelers van Excelsior en Sparta stonden gebroederlijk tussen elkaar in, iets wat indrukwekkende beelden opleverde.

Excelsior was in de eerste helft de bovenliggende partij. Siebe Horemans stelde Sparta-doelman Nick Olij op de proef, waarna ook Cisse Sandra en Nikolas Agrafiotis gevaarlijk werden. Sparta wist daar zelf weinig tegenover te zetten en mocht van geluk spreken dat het de kleedkamers op kon zoeken zonder een achterstand.

Na rust kwam de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen beter voor de dag. Dat resulteerde na 59 minuten spelen in de 0-1 voorsprong. Jonathan de Guzman liep de bal bij de tweede paal binnen na een fraaie voorzet van vleugelverdediger Djevencio van der Kust. De openingstreffer was op basis van het eerste kwartier na rust verdiend.

Ondanks het overwicht na rust lukte het de bezoekers toch niet om de voorsprong vast te houden. Een klein kwartier voor tijd tekende Excelsior-linksback Arthur Zagré voor de gelijkmaker. De 21-jarige Fransman stoomde mee op en schoot de bal vervolgens vol overtuiging tegen de touwen. Het bleek later een startschot voor meer Excelsior-succes. De thuisploeg zette aan en scoorde via Troy Parott in de absolute slotfase zelfs nog de 2-1. Door de zege in extremis is Excelsior (5e) nu over Sparta (6e) heen geklommen op de ranglijst.