Club van Benzema stelt 60.000 Iraanse fans teleur vanwege controversiële buste

Club van Benzema stelt 60.000 Iraanse fans teleur vanwege controversiële buste

02-10-2023 19:50 Laatste update: 19:55
36

Al Ittihad, de ploeg van onder anderen Karim Benzema en N'golo Kanté, weigert het maandagavond op te nemen in Iran tegen Sepahan. Nabij het veld in het Naghsh-e-Jahan-stadion staat een in de ogen van Al Ittihad politiek provocerend standbeeld, iets wat verkeerd is gevallen bij de directie van de bezoekers uit Saudi-Arabië.

Dit nieuws wordt maandagavond gebracht door meerdere media. De wedstrijd tussen Sepahan en Al Ittihad in de Aziatische Champions League had eigenlijk om 18.00 uur moeten beginnen, maar daar lijkt definitief een streep door te zijn gezet. Al Ittihad, dat getraind wordt door Nuno Espírito Santo, bereidt zich nu voor het stadion te verlaten, ondanks het feit dat er al ongeveer 60.000 mensen plaats hebben genomen.

Het desbetreffende standbeeld is van Qassim Suleimani, een Iraanse generaal die in 2020 op Iraaks grondgebied overleed tijdens een aanval. Een delegatie van Al Ittihad heeft na het zien van het standbeeld geweigerd de wedstrijd te laten beginnen vanwege 'de aanwezigheid van politieke elementen op het speelveld die niets met voetbal te maken hebben', zo meldt een aantal media uit Saudi-Arabië. Of, en wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.